Veiligheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje, luidt het gezegde. Vaak is dat ook zo. Het is onmogelijk om uw kind 24 uur per dag in de gaten te houden. Maar als u even niet oplet, kan er al iets gebeuren. Kinderen ontwikkelen zich razend snel, zijn van nature nieuwsgierig, willen graag van alles ontdekken en zijn te klein om gevaren te zien.

Tijdens uw zwangerschap staat u waarschijnlijk niet eens stil bij veiligheid als u uw kinderkamertje gaat inrichten. Voorlopig zal uw kind toch veilig in hem of haar wiegje liggen. Maar voor u het weet, kruipt uw kind op zijn buikje door de kamer. Wel zo handig als het traphekje en de stopcontactbeveiligers dan inmiddels geplaatst zijn.

Bekijk uw huis eens kritisch van boven tot beneden. Bedenk wat er gevaarlijk is voor uw kind en maakt tijdelijke aanpassingen, zoals en traphekje bovenaan de trap, als uw kind net zijn eerste pasjes gaat maken. Beveilig uw stopcontacten zolang uw kind nog niet begrijpt dat elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Leer uw kind wat gevaarlijk is, rekening houdend met de leeftijd. Probeer te bedenken wat uw kind kan begrijpen en overzien en wat niet op zijn leeftijd. Verklaar het op een manier die hem aanspreekt en geef het goede voorbeeld!

 

 

FingerSafe BabyDan

 

Hoekbeschermer zacht BabyDan 4 stuks

 

Veiligheids Tuigje met looplijn Grijs