Lombamum Zwangerschapsgordel

Rug- en bekkenpijn tijdens de zwangerschap.........Deze LombaMum is speciaal ontworpen om te dragen tijdens de zwangerschap. Dankzij Lombamum heb je de juiste steun gedurende de zwangerschap, tevens zorgt Lombamum ervoor dat je de juiste houding hebt..

Heb je ook zo’n last van je rug nu je zwanger bent? Dan ben je niet de enige: ongeveer de helft van alle zwangere vrouwen kampt met rug- of bekken problemen.

Je lichaam krijgt het zwaar te verduren als je zwanger bent. Vooral je rug en je bekken. Dat is natuurlijk niet zo gek. Je buik wordt steeds groter en zwaarder. Al dat extra gewicht moet je meedragen en dat kun je gaan voelen in je rug.

Verkeerde houding
In veel gevallen komt dat doordat je ongemerkt je houding verandert als je in verwachting bent. Doordat je buik dikker wordt, verplaatst het zwaartepunt van je lichaam zich steeds verder naar voren. Je bent dan geneigd om je schouders naar achteren te trekken en met een holle rug te gaan lopen. Maar zo zet je je rugspieren flink onder druk. Met een zeurende rugpijn als gevolg. De LombaMum ondersteunt de buik en zorgt ervoor dat je houding wordt gecorrigeerd. De versteviging aan de achterzijde ondersteunen je rug.

 

Bekkenbanden verslappen
Er is nog een andere oorzaak voor rug- en bekkenpijn. Tijdens de zwangerschap zorgen hormonen ervoor dat de banden en spieren van je bekken soepeler worden.

Je bekken wordt zo wat beweeglijker: de botten krijgen meer speling. Dat is prettig, want tijdens de bevalling kan je baby gemakkelijker door het geboortekanaal. Maar door het verweken van de bekkenbanden kun je wel last van je onderrug krijgen.

Bekkeninstabiliteit
Bij sommige vrouwen zorgt dat beweeglijke bekken voor ernstige klachten. Ze hebben moeite met bewegen en behoorlijk veel pijn. Dat wordt bekkeninstabiliteit genoemd.
Tussen de 5 en 9 procent van de aanstaande moeders krijgt ermee te maken. Ze hebben vooral pijn bij het schaambeen, in de lies of de onderrug. Die pijn kan uitstralen naar de billen en benen.

Met de extra banden aan de zijkant van de LombaMum wordt de spanning op de gewrichtsbanden en de instabiliteit van het bekken op een natuurlijke wijze verminderd.

Vermoeidheid maakt het allemaal nog erger.
Het lijkt erop dat je meer risico op bekkeninstabiliteit hebt als je een druk leven leidt, waarin je onvoldoende rust kunt nemen. Tijdens de zwangerschap kan je lichaam namelijk minder inspanning aan en is voldoende rusten belangrijk.

Mocht je denken dat je last hebt van bekkeninstabiliteit, ga dan naar je huisarts of verloskundige. Zij kunnen je eventueel doorverwijzen naar een fysiotherapeut of mensendieck (oefentherapie) en zijn bekend met de LombaMum. Je kunt met hen ook bespreken wat je tijdens je zwangerschap wel en niet meer mag doen.

 

Lombamum Medische Zwangerschapgordel