Sluitband Louise Motherwear ecru maat 46-48 XL

  • Beschrijving
  • Langere beschrijving

Sluitband Louise heeft een dubbele sluiting en zorgt voor effectieve compressie op je buikwand. Je ervaart een heerlijke steun aan je buik, bekken en rug.

maat 46-48 XL

Hoe te dragen
Sluitband Louise is zeer eenvoudig zelf aan te brengen. Span de hoofdband stevig aan, over het onderste deel van je buik. Daarna zet je de bovensluiting op elke gewenste plaats vast. Zorg ervoor dat je ademhaling niet wordt belemmerd en dat de band comfortabel blijft aanvoelen. De band kan zowel over een kledingstuk als op de huid worden gedragen.

Wanneer
Niet te gebruiken tijdens je zwangerschap. Je draagt de band direct na de bevalling. Voor overdag en tijdens de eerste dagen bij voorkeur ook ‘s nachts.

Hoe lang
De band wordt gedurende de eerste weken (tot 3 maanden bij een langzamer herstel en/of bekkeninstabiliteit) na de bevalling gedragen. Afhankelijk van het herstel van je lichaam bouw je het dragen af.

Keizersnede
De sluitband kan ook in deze situatie worden gebruikt. Overleg wel vooraf met je arts.

Wasinstructie
De sluitband wordt in lauwwarm water en wasmiddel op de hand gewassen en aan de lucht gedroogd. De droogtijd is circa 6 uur. Niet geschikt voor machinewas

Kies je maat
Kies de broekmaat die je had voordat je zwanger werd. Meer dan 20 kilo aangekomen? Neem dan een maat groter.


maat 46-48 XL

Sluitband Louise wordt geleverd in een prachtige full colour bewaardoos. Een fantastisch geschenk voor iedere net bevallen moeder.

De variabele instelmogelijkheid zorgt ervoor dat de band bij afname van je buikomvang altijd blijft passen.

De sluitband is nagenoeg klittenbandvrij. Bepaal zelf op welke plaats je de sluitingen bevestigt en met welke mate van compressie. Eenvoudig zelf vast te maken. Anti-slip.

De band kleedt bijzonder mooi af. Op de heup gesneden voor perfecte pasvorm en draagcomfort. Onzichtbaar onder kleding, past onder een spijkerbroek. Afgewerkt met een zachte, elastische bies.

Geweven van hoogwaardige materialen, waaronder 45% katoen. Absorberend en ademend. De huidzijde heeft een zachte katoenweving.

Onze allernieuwste sluitband, is geweven van o.a. katoen en spandex en heeft een zachte, antibacteriële binnenvoering van bamboestof.
Beide sluitbanden zijn onder strenge kwaliteitseisen geproduceerd (ISO 13485, FDA, GMP en CE gecertificeerd, de afzonderlijke materialen dragen het Öko-Tex Standaard 100 keurmerk, klasse 1).

Het dragen van een sluitlaken of een sluitband biedt enorme voordelen voor je lichaam en het herstel:

Direct een fitter gevoel in je onderlichaam na de bevalling. Je bent sneller en gemakkelijker op de been om je baby te verzorgen.

Bij iedere net bevallen moeder is het bekken verweekt en zijn de buikspieren uitgerekt. Door het dragen van een sluitlaken of een sluitband worden de rechte buikspieren en -pezen naar elkaar toe gehaald, oftewel gesloten. De nog uitgerekte en gevoelige buik wordt op die wijze beschermd en het verweekte bekken gesteund. Het dragen bevordert je herstel aanzienlijk en voorkomt ook mogelijke blessures (zoals een navel- of liesbreuk tijdens bijvoorbeeld niezen of bewegingen die een vergelijkbare druk geven op je buikwand).

De baarmoeder wordt op haar plaats gehouden tijdens het draaien van je lichaam, bijvoorbeeld in bed. Dit voorkomt het hinderlijke gevoel van heen en weer rollen.

De stevige compressie zorgt ervoor dat je buikomvang sneller afneemt.

Het dragen zorgt ervoor dat je je weer bewust wordt van je buikspieren. Hierdoor trek je automatisch je buikspieren heel licht aan.

Het dragen bevordert het aannemen van een goede lichaamshouding, dus goed voor je rug, je bekken en je buik.

Motherwear