Cosi-Sleep opvouwbare reiswiegje complete set

  • Beschrijving
  • Langere beschrijving

Set betaat uit: Cosi-Sleep, canopy en standaard en betreft een nieuw showmodel.

Bij deze set zit een ecru kleur canopy.

Tevens een gratis canopy ter waarde € 39,95 van in de kleur donker blauw

Totaal voordeel: € 100,-   OP=OP

Het opvouwbare reiswiegje Cosi-Sleep :  Travel & Sleep
de ideale oplossing en de mogelijkheid om het pasgeboren kindje tijdens de eerste 7-8 maanden plat te laten liggen, zowel thuis als op bestemming; De nodige geborgenheid en nestgevoel. Twee zéér belangrijke basisfactoren tijdens het eerste levensjaar van het kind en vanzelfsprekend ook nadien; het voordeel dat het gemakkelijk opvouwbaar op te bergen is en weinig ruimte in beslag neemt.

Wat is het nut om naast de Maxi Cosi ook een Cosi Sleep aan te schaffen ?
Iedereen moet er toch wel even bij stilstaan en zich ervan bewust zijn dat de eerste 7-8 maanden na de geboorte een zéér belangrijke fase is voor uw baby en de basis voor een gezonde groei ontwikkeling van de ruggengraat en het bekken van het kind. Deze groei ontwikkeling kan enkel tot stand komen door het kind zo veel mogelijk plat te laten liggen. 
De keuze voor een draag- en/of autostoeltje is een goede keuze, maar er kan gesteld worden dat deze producten tot op heden onbewust verkeerd gebruikt worden. Professionele mensen raden af om het kindje langer dan twee uur per dag in een draag- en/of autostoeltje te plaatsen. Ze trachten dan ook op alle mogelijke manieren om dit aan het publiek duidelijk te maken en hiervoor aandacht te krijgen.

 

De Cosi-Sleep kan voor diverse doeleinden gebruikt worden :

  • Waar en hoe moet ik slapen als ik bij familie of vrienden ben?
  • De Cosi-Sleep is mijn eerste logeerbedje. Handig, niet? 
  • Ik kan het nu nog niet vragen, maar vaak denk ik op reis: ‘Zijn we er al?’ Niets aan de hand. Op reis, tijdens de tussenstop, in een hotel of camping. Ik kan altijd heerlijk in mijn eigen bedje liggen! 
  • Thuis in de box of in mijn grote bed, geeft de Cosi-Sleep mij een geborgen gevoel en kan ik heel goed wennen aan de grote dingen!
  • Lengte en breedte in open gevouwen stand:780 x 320  mm
  • Max. gewicht: +/- 9 kg (leeftijd: van 0 tot +/- 6 maanden) 
  • Matrasje bekleed met een ventilerende hoes en voorzien van een vocht absorberende tussenlaag en vocht afstotende onderlaag

Een pasgeboren kindje neem je graag mee naar familie en vrienden, een dagje uit of mee op vakantie. Daar is niets mis mee, maar al het reizen en het lang in een bepaalde houding zitten, vraagt heel veel van het tere ruggetje en het bekken van het kindje, zelfs in het beste autozitje en draagstoeltje. Vermijd daarom tijdens de eerste 7-8 maanden lange autoritten. Er wordt aan gewerkt om de Cosi Sleep ook op een veilige manier in de auto te plaatsen en dit volgens de veiligheidsnormen. 
 
De Cosi-Sleep werd door Bruno Daeseleire – vader van drie kinderen - bedacht en samen met een professioneel designbureau verder technisch ontwikkeld. Inmiddels is het product gepatenteerd en het ontwerp beschermd.
Eén van de belangrijke vragen, alvorens het product te ontwikkelen, was : “Hoe voelt een pasgeboren kindje zich van zodra het op de nieuwe wereld komt en dit in een omgeving waar alles groot is ?” 
Het antwoord op deze vraag is eenvoudig : “Hoe zou je je als volwassen persoon voelen, mochten ze jou overdag en ’s nachts in het donker op de middenstip van een voetbalveld te slapen leggen ?” Jawel, zo voelt een pasgeboren kind het aan en dit is dan ook één van de oorzaken van huilbaby’s en andere gedragsstoornissen. Pure stress! Ze kunnen het niet zeggen, maar ze voelen het wel zo aan.
Vandaar dat er in de Scandinavische landen reeds geruime tijd prioriteit gegeven wordt aan fysisch contact (aanraken, strelen) en visueel contact (oogcontact) tussen de ouders en het kindje.
 
De multifunctionele Cosi-Sleep is als het ware een aanvullend product van het autozitje en draagstoeltje, waarin pasgeboren kinderen na een autoritje plat kunnen liggen. Dit ontlast het ruggetje en bekken en bevordert een goede groei en ontwikkeling. Maar al te veel ouders gebruiken het autozitje onbewust verkeerd: het autostoeltje is namelijk ongeschikt voor langdurig gebruik. Het sluit veel lichaamsbeweging uit en dit verhindert de motorische ontwikkeling van uw baby. Beperk daarom de zithouding van het kindje in het autozitje tot twee uur per dag.

Waaruit bestaat de Cosi-Sleep ?
Een tweedelig sterk frame, waarvan de binnenwand van de bovenschelp - waar het kindje met het hoofdje ligt - van ventilerend textiel is gemaakt, om het eventuele risico op verstikking te vermijden. 
Het onder- en bovenframe zijn in het midden voorzien van twee tandscharnieren om beide helften stevig bij elkaar te houden. Eventueel kan het kindje in een liggende positie binnenshuis van de ene naar de andere plaats gebracht worden. 
Licht gevulde wanden voorzien van een gemakkelijk afneembare hoes. 
Matrasje bekleed met een ventilerende hoes en voorzien van een vochtabsorberende tussenlaag en een vochtafstotende onderlaag. 
De matrashoes aan de buitenkant is gemaakt van een licht geweven, heerlijk zacht aanvoelende katoenen jersey. 
De bekleding van het matrasje en de matrashoes zijn beide - door middel van een ritssluiting - gemakkelijk afneembaar.
Alle textielonderdelen zijn wasbaar 

mykko
Showmodel
Bestel